Kiirettä pitää, mutta tykkään työstäni

Suomen Vahinkovakuutuksen palveluneuvojana hoidan asiakaspalvelun puolella asiakkaiden sopimusmuutoksia, teen jossain määrin uusia sopimuksia, neuvon yleisesti ja selvittelen asiakkaiden kysymyksiä sekä kerron vakuutusten sisällöistä.Sara_mustavalko

Niin kliseistä kuin se onkin, tykkään olla töissä täällä! Meillä on ihan mahtava porukka koko talossa, ja koska henkilöstö on sen verran pikkuporukka, tunnen kaikki. Tsemppaamme toisiamme ja mietimme yhdessä vaikeita tilanteita. Joka päivä tulee opittua paljon uutta, vaikka työn kaari onkin käytännössä samojen asioiden neuvomista. Se ei kuitenkaan kyllästytä, koska asiakkaille tiedot saattavat olla uusia, ja on mukavaa olla avuksi. Iloisuuteni tarttuu usein asiakkaaseenkin, ja monet ovat paremmalla tuulella lopetettuaan puhelun kuin soittaessaan meille.

 

Jokainen tapaus on erilainen ja toisinaan sekä minulla että asiakkaalla on vaikeuksia pysytellä vakavana, kun asia ei ole ihan tavanomainen. Joku aika sitten meille soitti asiakas, joka ihmetteli, että mitä tekee autolleen, kun harakka käy nokkimassa auton konepeltiä sekä ikkunoita. En voinut olla nauramatta, onneksi asiakaskin naureskeli kaiken aikaa.

Vinkkeinä asiakkaille sanoisin, että nämä muutamat perusasiat vakuuttamisesta olisi jokaisen hyvä tietää:

  • Vakuutuksen irtisanominen tapahtuu aina kirjallisena, ei koskaan puhelimitse.
  • Liikennevakuutuksia ei tarvitse irtisanoa myynnin jälkeen (poikkeuksena kilvettömät ajoneuvot), vaan se katkeaa automaattisesti.
  • Kaverin puolesta ei voi vakuuttaa autoa, vaan auton pääasiallisen käyttäjän täytyy itse hankkia vakuutus.
  • Suosittelisin myös lämpimästi tutustumaan vakuutuskansioon enemmän. Monelle se on uusi juttu, joten kannattaa vakuutuksen ottamisen jälkeen käydä kurkkaamassa mitä sieltä löytyy, sillä se on todella hyödyllinen esimerkiksi laskujen tarkastuksessa. Myös omat vakuutusasiat hoituvat kansiossa parhaiten.

Pyytäisin myös asiakkailta kärsivällisyyttä, sillä yritämme kuitenkin aina auttaa asiakasta parhaamme mukaan! 🙂 Viimeaikoina on ollut kova kiire, mutta ruuhkahuiput ovat melko kausittaisia. Joskus tuntuu siltä, että koko Suomi haluaa soittaa samaan aikaan, välillä on sitten rauhallisempaa.

Allekirjoitus_sara

palveluneuvoja