Auton rekisteröinti muuttuu pian sähköiseksi

Marraskuun puolivälistä alkaen ajoneuvon omistajanvaihdoksen voi tehdä vakuutusyhtiöiden verkkopalveluissa samalla kun ajoneuvolle ostaa vakuutuksen. Omistajanvaihdoksen voi tehdä Trafi.fi-sivuilla, jos ajoneuvolle on ostettu vakuutus etukäteen.

Rekisteröinnin ja vakuuttamisen yhdistäminen tekee prosessista sähköisen ja paperittoman. Rekisteröintitodistuksia ei tarvitse jatkossa pitää mukana ajoneuvoissa, eikä niitä enää tulosteta tai postiteta automaattisesti rekisteröinnin jälkeen. Sen lisäksi, että sähköinen asiointi on helpompaa, kuluttaja hyötyy uudistuksesta myös taloudellisesti: sähköinen rekisteröinti on perinteistä tapaa edullisempi.

”Digivakuuttaminen eli vakuutuksen ostaminen ja vakuutusasioiden hoitaminen verkossa on jo arkipäivää. Jatkossa myös rekisteröinnin voi hoitaa yhtä helposti POP Vakuutuksen verkkopalvelussa ajasta ja paikasta riippumatta”, toteaa Suomen Vahinkovakuutuksen kehityspäällikkö Erkka Ansala. Sähköinen rekisteröinti onnistuu POP Vakuutuksen verkkopalvelussa heti marraskuusta lähtien.

Varmenne korvaa rekisteröintitodistuksen ilmoitusosan

Jatkossa rekisteröintitodistuksen korvaa sähköinen varmenne, joka on kuusi merkkiä pitkä koodi. Ajoneuvon omistaja voi luoda varmenteen Trafin verkkosivuilla. Varmennetta tarvitaan, kun ajoneuvon rekisteriin merkitty omistaja on myymässä tai luovuttamassa ajoneuvoa uudelle omistajalle. Myyjä luovuttaa varmenteen ostajalle, joka käyttää sitä rekisteröinnin yhteydessä esimerkiksi vakuutusyhtiön verkkopalvelussa.

Vakuuttamisen ja rekisteröinnin sähköistämishanke on tehty yhteistyössä Trafin ja vakuutusalan kanssa.

Lisätietoja

Kehityspäällikkö Erkka Ansala, puh. 050 565 8853, erkka.ansala@suomenvahinkovakuutus.fi

Lisätietoa asiasta löytyy myös POP Vakuutuksen verkkosivuilta