Neljä tuli taloon, neljä jäi

salestraineet_final_mustavalko

Kesäkuun alussa Suomen Vahinkovakuutuksessa (SVV) aloitti neljä sales traineeta. Nyt, puoli vuotta myöhemmin traineejakson ollessa lopuillaan, on jokainen työllistymässä SVV:lle myös jatkossa.

Sini ja Jonne jatkavat meillä täysin uudessa verkkokauppaa tukevassa tiimissä digineuvojina. Käytännössä tämä tarkoittaa ennen kaikkea myyntichatin kehittämistä, jotta voimme palvella asiakkaita online-keskustelun kautta entistäkin paremmin. Marjaana ja Max, joilla on molemmilla vielä yliopisto-opinnot kesken, jatkavat meillä myynnissä tuntityöntekijöinä, kertoo traineenelikkoon erittäin tyytyväinen myynnin esimies Timo Moilanen.

Nuoria työllistävä trainee-ohjelma on ollut käynnissä SVV:ssa vasta noin vuoden ja Sini, Jonne, Marjaana ja Max olivat kaikkien aikojen ensimmäiset myynnin harjoittelijat, joten oli mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu.

– Odotin tuoreita näkemyksiä myyntiin ja markkinointiin. Halusimme ennakkoluulottomia ideoita, jotka kehittäisivät digivakuutusyhtiön prosesseja. Lisäksi haussa oli tietysti nuoruuden intoa ja tekemisen meininkiä. Nelikko pärjäsi yli odotusten ja he osoittautuivat jo kuukauden perehdytyksen jälkeen täysiksi myynnin ammattilaisiksi, Moilanen kehuu.

Nuoret löysivät digivakuutusyhtiöön töihin hieman eri kanavia pitkin. Marjaana, Sini ja Max surffailivat netissä, löysivät ilmoituksen harjoittelupaikasta ja kiinnostuivat. Jonne, joka opiskelee Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa, sai vinkin trainee-ohjelmasta SVV:n myynti- ja markkinointijohtaja Jani Engbergiltä, kun SVV teki projektiyhteistyötä Haaga-Helian kanssa.

– Puolen vuoden aikana on tapahtunut todella paljon. Päällimmäisinä mieleen ovat jääneet ehkä työpaikan rento ilmapiiri sekä kesän promoreissut Helsingin keskustassa. Myös ruokalan ruoka on aina mielessä, Jonne nauraa.

Marjaanakin muistelee kesää lämmöllä. – Mieleen jäivät erityisesti kesän Helsinki-promoretket, sattui vielä niin aurinkoiset, lämpimät kelit.

Max ja Sini kertovat kokeneensa paljon ja oppineensa valtavasti niin myynnin kuin hieman markkinoinninkin parissa. – Töissä on ollut ajoittain hektistä ja ajoittain rauhallista. Vakuutusala on tullut kivasti tutuksi ja melkein koko talon toimintoihin on päässyt tutustumaan, Sini toteaa.

Jatkossa Jonne, Sini ja Max keskittyvät digineuvontaan eli myyntichatin kehittämiseen. – Myyntichatissa pyrin auttamaan asiakkaita, jotka laskevat vakuutusten hintoja verkkosivuillamme. Vakuutukset eivät usein ole niitä helpoimmin ostettavia tuotteita, joten apua todella saatetaan kaivata. Pyrin helpottamaan asiakkaan ostoprosessia, vaikka henkilökohtaisia tietoja en pystykään chatin puolella käsittelemään. Titteli digineuvoja kuvaa työtäni varsin hyvin, Jonne kertoo.

– Minäkin jatkan digineuvojana ja kenties jatkossa on mahdollisuus päästä kontaktoimaan yrityksiä autokanavapuolelle, Sini miettii.

Marjaanan jatkosuunnitelmat ovat hyvin monipuoliset.  – Voisi sanoa, että olen myynnin ja ehkä vähän markkinoinninkin yleisnainen eli homma kuin homma hoituu chatista meille sisään tuleviin puheluihin ja ristiinmyynnistä markkinoinnin assarihommiin.

Trainee-ohjelma toimii niin hyvin, että uutta ollaan jo käynnistämässä heti vuoden alussa. – Aloitamme uuden trainee-ohjelman maanantaina 4.1.2016 ja muutamia osallistujia on jo rekrytoitu. Uusiakin kiinnostuneita mahtuu vielä mukaan. Odotan innolla seuraavan trainee-ohjelman käynnistymistä, sillä muokkaamme ohjelmaa nykyisten traineeden palautteen pohjalta entistä paremmaksi, Moilanen kertoo lopuksi.

svv_academy_300x300

Opiskelija! Kiinnostaako sinua tulla osaksi uutta sales trainee -tiimiämme? Lue lisää ja lähetä meille hakemus.