Yrityskulttuuri määrää muutosnopeuden

Suomen Vahinkovakuutus perustettiin suoraan digitaaliseen maailmaan. Halusimme olla ei-kryptinen vakuutusyhtiö, joka tekee vakuuttamisesta läpinäkyvää ja helppoa. Meillä ei ole laajaa konttoriverkostoa, kelohuviloita tai monimutkaista organisaatiorakennetta. Tämä näkyy kuluttajille jatkuvasti edullisina hintoina.

Digitaalisuus on tarkoittanut meille kahta asiaa. Ensimmäisenä sitä, kuinka asiakas tavoitetaan, kohdataan ja kuinka häntä palvellaan verkossa. Toiseksi digitaalisuus on tarkoittanut meille tehokasta ja modernia tapaa tuottaa vakuutuksia, eli prosessien yksinkertaistamista ja automatisointia.

Visiomme on kestänyt hyvin aikaa ja liiketoimintamalli on osoittautunut oikeaksi. Tästä tärkeimpänä todisteena on lähes 80 000 asiakasta sekä historiallisen korkea asiakastyytyväisyys.

Yhtiön kasvaessa johtamiseemme on kytkeytynyt vahvasti mukaan analytiikka. Meillä on kattava tilannekuva siitä, kuinka asiakkaamme toimivat eli mistä he löytävät meidät, mitä kautta he tulevat asiakkaiksi sekä miten he toimivat asiakkuuden aikana. Johtamisen kokonaiskuvaan on tullut lisää pikseleitä ja päätöksentekoon nopeutta.

Hyvä asiakastuntemus antaa meille mahdollisuuden oikeudenmukaiseen tuotehinnoitteluun, joka on verkkoliiketoiminnan elinehto. Analytiikka luo myös perustan uusille tuoteinnovaatioille, joita vakuutustoimialalla on nähty varsin harvoin.

Digitalisoinnissa on kuitenkin muistettava, että toimintatapojen muutokset tekevät lopulta ihmiset. Uuden yhtiön, jolla ei ole vuosikymmenien rasittamia toimintamalleja, on mahdollista luoda jatkuvasti uudistuva ja rohkea yrityskulttuuri. Tämä vaatii paljon viitsimistä mutta kääntää lopulta pelin suunnan.

Aloitin yhtiön toimitusjohtajana maaliskuussa 2014. Vakuutustoimintaa pidetään yhtenä haasteellisimmista johdettavista sen moniulotteisuuden vuoksi. Tulomme tulevat etupainotteisesti ja kulut vasta myöhemmin. Uuden yhtiön täytyy onnistua samanaikaisesti sekä kasvun että kannattavuuden hallinnassa.

Olemme saaneet valtavasti aikaan. Yhtiömme on tällä hetkellä markkinoiden nopeimmin kasvava vakuutusyhtiö. Olemme myös onnistuneet parantamaan dramaattisesti kannattavuutta ja kehittämään hinnoitteluamme tarkemmin riskiä vastaavaksi. Täytyy myös nostaa hattua yhtiön hallitukselle. Yksikään asia, jonka olemme vuosien varrella tehneet ei ole jäänyt kiinni päätöksentekokyvystä.

Koen olevani etuoikeutettu saadessani tehdä näin monipuolista ja haastavaa työtä. Meillä on korkea ambitiotaso ja talo täynnä intohimoista tekemistä. Näyttää siltä, että haastettuna pystymme nostamaan tasoamme jatkuvasti!

allekirjoitus_pekka

toimitusjohtaja