Suomen Vahinkovakuutuksen web-kehittäjän luureissa soi Morbid Angel

jarkko_2_mustavalkoinen

Aloitin vuoden vaihteessa Suomen Vahinkovakuutuksessa web-kehittäjänä. Vastoin yleistä käsitystä työni ei ole neckbeardmäistä ykkösten ja nollien hallintaa vaan hyvin käytännönläheistä, jossa työn tuloksen näkee selkeästi verkkopalvelussamme.

Vuoden aikana olen muun muassa toteuttanut lisää toiminnallisuuksia POP Vakuutuksen Oma Palveluun (ajoneuvon turvatason muutos, vakuutuksen päättäminen jne.), jatkokehittänyt julkisia sivujamme ja niiden taustajärjestelmää, sekä aloittanut palvelujemme käyttöliittymäuudistuksen toteutuksen. Digiyhtiönä asiakkaillemme suunnattujen järjestelmien lisäksi sisäiset henkilöstömme käyttämät järjestelmät ja automatisointi ovat meille hyvin tärkeitä kehityskohteita.

Pidän työssäni erityisesti sen tarkoituksenmukaisuudesta. SVV:lla päätökset tehdään lähtökohtaisesti aidon tarpeen pohjalta eikä käsienheiluttelijoiden myyntipuheiden perusteella. Onkin ilahduttavaa kuulla, kuinka esimerkiksi alkusyksystä julkaistu, paljon toivottu Oma Palvelun ajoneuvojen turvatason muutostoiminnallisuus on helpottanut sekä asiakkaidemme että asiakaspalvelumme elämää.

Päivittäinen työni on pääsääntöisesti verkkopalvelumme tunkkaamista monipuolisin teknologioin (Javascript/CoffeeScript, PHP, Backbone, React, Node, Zend, Sass/CSS jne.). Koodaamisen lisäksi käyttöliittymäsuunnittelun osaamisesta sekä ihmisen ja selaimen välisen vuorovaikutuksen ymmärtämisestä on etua. Liiketoimintavaatimukset ja toisaalta ihmisten tapa käyttää internetiä ja verkkopalveluja muuttuvat jatkuvasti. Täten verkkopalvelumme ei tule koskaan valmiiksi. Uudistukset tapahtuvat vaiheittain, joten työssäni joudun sietämään paljon keskeneräisyyttä ja epätäydellisyyttä. Omat haasteensa tuovat myös ummehtuneet kolmansien osapuolien järjestelmät ja käyttämämme White Label -malli, jossa vakuutuspalvelumme voidaan brändätä useammalle eri taholle.

Vakuutusyhtiö työpaikkana tuo osalle mielikuvan hierarkkisesta ja jäykästä organisaatiosta, jonka käytävillä kahisevat jakkupuvut. Onnekseni tämä ei päde Suomen Vahinkovakuutukseen, jossa työilmapiiri on hyvin rento ja tuttavallinen. Uusia hiiren pattereita ei tarvitse anoa täyttämällä kaavaketta 15A. Avokonttoreille ominaisesti on hetkiä jolloin ympärilläni on melkoinen tivoli, joten hyvät kuulokkeet ovat tarpeen. Toisaalta musiikin suurkuluttajana en näe ongelmaa luukuttaa koko päivää vaikkapa Morbid Angelia.

Aiemmin IT-alan yrityksissä uraa tehneenä on ollut helpottavaa huomata, että IT-yrityksille hyvin tavanomainen teknologia- ja prosessiorientoituneisuus loistaa poissaolollaan. Käytävillä ei heitellä yläfemmoja sisällönhallintajärjestelmän uuden version julkaisun kunniaksi, emmekä esimerkiksi toimi ketterän kehityksen mallilla tavan vuoksi.

Työni kautta olen päässyt suunnittelemaan ja toteuttamaan kymmenien tuhansien käyttämää, paikoin erittäin kiiteltyä verkkopalvelua, jonka kautta tapahtuva myynti ei ole mitään nappikauppaa. Jos haluat osaksi tätä jurnutusta ja olet taidoiltasi javahtava, etsimme kokenutta ohjelmistokehittäjää.