Harjoittelussa Suomen Vahinkovakuutuksen markkinointi- ja viestintätiimissä

Nappasimme haastatteluun markkinointi- ja viestintätiimin graafikkoharjoittelija Terhi Aallon, joka on ollut talossa noin kaksi kuukautta. Mikä on ollut Terhin mielestä parasta ja minkälaisia töitä hän on päässyt tekemään?

Mikä sai sinut hakemaan harjoittelupaikkaa Suomen Vahinkovakuutuksesta?

Graafisen harjoittelijan hakuilmoitus kuulosti hyvin mielenkiintoiselta, ja jo hyvissä ajoin hakuprosessin alussa minulle selvisi, että täällä harjoittelijat pääsevät ihan oikeasti oikeisiin töihin. Suoritan nyt toista ammattikorkeakoulututkintoani ja minulle oli hyvin tärkeää päästä harjoitteluun, jossa pääsen tekemään oikeita töitä sekä syventämään graafista osaamistani tiimissä, jossa on jo graafikko.

Lisäksi SVV:sta tuli positiivinen kuva harjoittelupaikkana, kun opin, että markkinoinnin ja viestinnän tiimissä on kaksi ihmistä, jotka ovat työllistyneet tänne juuri harjoittelun kautta.

Kuinka kauan olet ollut töissä täällä?

Olen ollut täällä harjoittelussa kohta kaksi kuukautta.

Miten olet viihtynyt?

Olen viihtynyt erittäin hyvin. Olen päässyt tekemään ihan oikeita töitä toisesta harjoittelupäivästäni lähtien, joten kaikki odotukseni harjoittelupaikkaa kohtaan ovat täyttyneet ja ehkä jopa ylittyneet.

Mikä työssäsi täällä on parasta?

Ehdottomasti parasta työssäni ovat monipuoliset työtehtävät sekä se, että lähes joka päivä oppii jotain uutta. Olen ihminen, joka kyllästyisi varmaan helposti, jos joka päivä pitäisi tehdä samaa hommaa. On siis todella mukavaa, kun työtehtävät ovat olleet vaihtelevia ja erilaisia.

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Pääasiassa teen markkinointitiimin graafisia töitä, eli erinäköisiä mainoksia ja bannereita jne. Mutta olen päässyt myös tekemään infografiikkaa, animaatiota, videoa sekä viimeistelemään raporttien ja esitysten ulkonäköä. Nykypäivänä myös some on tärkeässä roolissa markkinoinnissa ja viestinnässä, joten työskentelen myös sen parissa. Tällä hetkellä päivitän POP Vakuutuksen Instagram-tiliä ja autan muiden somekanavien kanssa.

Kerro joku erityisesti mieleen jäänyt juttu?

Ehdottomasti SVV Open, henkilöstön välinen sulkapallo- ja tennisturnaus, on jäänyt positiivisesti mieleen. Oli hauska nähdä, miten vakuutus- ja lakiasiantuntijatkin osasivat heittäytyä urheillessaan sekä nähdä myyjien kova voitontahto. 😀

Tuleeko mieleen muita työn hyviä puolia?

Pidän SVV:ssa työskentelystä, koska täällä tulee tunne, että työnantaja välittää työntekijöistään. Tämä näkyy käytännössä muun muassa hyvän lounaan ja henkilöstön käytössä olevan kuntosalin muodossa. Mahdollisuus tehdä etätöitä on järjestetty hyvin. Lisäksi henkilöstöä kannustetaan SVV Openin kaltaiseen toimintaan ja olenkin osallistunut mm. työporukan järjestämään aamujoogaan muutaman kerran.