Vakuutukset, oi että miten epämielenkiintoista!

Palvelupäällikkömme Maija kirjoitti omia ajatuksiaan vakuutusten kiinnostavuudesta ja tärkeydestä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Vakuutukset, oi että miten epämielenkiintoista!

Siinä olivat aikalailla ajatukseni ennen kuin tulin tänne Suomen Vahinkovakuutukseen töihin. Nykyään, kun myyntilinjassa soi puhelin, mielessäni herää ajatus: jes, taas joku onnekas asiakas huolehtii jostain itselleen tärkeästä! 🙂

Muistan vieläkin melko tarkkaan ensimmäiset viikkoni Suomen Vahinkovakuutuksessa. Asuin silloin omillani ja toki minulla oli kotivakuutus olemassa. Vakuutus oli yksi ehdoista vuokrasopimuksessa, joten olihan se hankittava. Mitään en oikeastaan muista moisen ostosta, ja kun täällä töissä ekalla viikolla kysyttiin tiedänkö vakuutukseni sisältöä, jouduin vastaamaan että en. Ei hirveän hyvä lähtökohta vakuutusalalle, mutta jostainhan sitä on lähdettävä liikkeelle.

Ensimmäiset kaksi viikkoa käytiin läpi eri vakuutuslajeja ja muutenkin koko vakuutusalaa. Sen kahden viikon jälkeen olin aivan pyörryksissä. Liikennevakuutuksia, kaskoja, kotivakuutuksia ynnä muuta. Ja niin, tapaturmavakuutus. Onkohan mulla semmoista? No ei ollut ja ehdottomasti pitäisi olla.

Täytyy myöntää, että ensimmäinen puolivuotiseni oli yhtä kysymystulvaa (kiitos työkaverit että jaksoitte aina auttaa naista mäessä), mutta sitten homma alkoi pikkuhiljaa valjeta. Vähintään tässä vaiheessa oli jo selvää, miten tärkeästä asiasta oikeastaan oli kyse. Näihin aikoihin menin tsekkaamaan omien vakuutusten sisällön ja huokaisin helpotuksesta; nehän olivat oikein hyvät ja kattavat.

Ensimmäistä autoa hankkiessani tiesin jo onneksi mitä pitää tehdä ja minkälaiset vakuutukset minun kannattaa ottaa. Avomieheni oli jo omistanut auton pitkään ja oletin hänen tietävän myös vakuutuksista ja niihin liittyvistä seikoista riittävästi. Näin ei kuitenkaan ollut.

Hänellä oli olemassa liikennevakuutus ja täydet bonukset, se tieto riitti. Muutaman tunnin luennoinnin jälkeen oli hänelläkin vähän paremmat tiedot olemassa ja jestas sitä hämmennyksen määrää! Muutaman viikon ajan sainkin sitten vastailla työajan ulkopuolellakin kaikkiin autovakuutuksiin liittyviin kysymyksiin. Vakuutuksista tulikin yllättäen melko kiinnostava aihe hänenkin mielestään.

Vieläkään en ole onnistuneesti saanut perusteltua hänelle, miksi pelkkä liikennevakuutus ei oikeasti riitä, mutta kaikki aikanaan. Jostakin syystä hän kuitenkin kokee, että minulla tulee olla kolariturva autossa kuin autossa. Outoa, koska kyllähän MINÄ olen hyvä kuski! 😉

Vuosien varrella olen huomannut, että ihmiset oikeasti tietävät vakuutuksista aivan liian vähän. Pahoin pelkään, että monilla on myös täysin väärä käsitys omien vakuutustensa sisällöstä.

Omat vinkkini tuleville onnekkaille, joilla on kattavat vakuutukset:

  • Mieti etukäteen mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä ja mitä niistä haluat vakuuttaa.
  • Valitse vakuutukset sisällön mukaan, ei hinnan.
  • Tutustu tuotteisiin ja ehtoihin kunnolla.
  • Varaa riittävästi aikaa.
  • Kysy, jos et ole varma. Me olemme täällä sinua varten.

Nyt täytyy lopetella, myyntilinja soi ja siellä on joku onnekas, jolle pääsen taas kertomaan miten hienosta jutusta tässä onkaan kyse! 🙂