Viestinnän harjoittelijana Suomen Vahinkovakuutuksessa

Viestinnän harjoittelijamme Siiri kertoo, mitä kaikkea vakuutusyhtiön markkinointitiimissä pääsee tekemään ja miten hänen työharjoittelunsa on sujunut.

Olin jo hetken aikaa etsinyt syksyksi harjoittelupaikkaa markkinoinnin ja viestinnän parista, koska olen opintojeni loppusuoralla ja kaipasin lisää mahdollisimman käytännönläheistä työkokemusta.

Isosiskoni huomasi Suomen Vahinkovakuutuksen harjoittelupaikan ja vinkkasi siitä minulle. Päätin heti hakea, sillä työharjoitteluilmoitus kuulosti houkuttelevalta, kun ilmoituksessa luvattiin työntäyteistä ja monipuolista harjoittelua viestinnän parissa.

Rekrytointiprosessista jäi kaiken kaikkiaan tosi hyvä fiilis, sillä Suomen Vahinkovakuutuksen puolelta oltiin joustavia ja onnistuin saamaan harjoittelupaikan, vaikka jouduin suorittamaan muutaman työhaastattelun Skypen välityksellä ulkomailta asti.

Aloitin viestinnän harjoittelijana osana markkinointitiimiä lokakuun alussa. Nyt harjoittelu on edennyt jo puoliväliin! On aika hassua ajatella, kuinka paljon jo pelkässä 6 viikossa voikaan oppia.

Tämä harjoittelupaikka on ensimmäinen työpaikkani markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä. Vakuutusyhtiössä olen työskennellyt ennenkin, mutta eri tehtävässä. On ollut mielenkiintoista päästä näkemään ja tekemään markkinointia käytännössä.

Olen päässyt muun muassa päivittämään verkkosivuja, kirjoittamaan uutta sisältöä blogiin ja sosiaalisen median kanaviimme sekä valokuvaamaan. Olen tutustunut hakukonenäkyvyytemme parantamiseen ja ollut mukana kiinnostavassa projektissa, jossa rakensimme uudet verkkosivut.

Vastaan tuli paljon uutta ja hieman jännitin, kuinka tulisin oppimaan. Huomasin kuitenkin pian, että olin nopeasti saanut jutun jujusta kiinni ja että pidin siitä mitä tein.

Harjoittelussa parasta on ollut se, että työtehtävät ovat vaihtelevia ja opin jatkuvasti uutta. Viestintä kytkeytyy lähes jokaiseen yrityksen kolkkaan, joten olen lähes joka päivä oppinut jotakin uutta myös vakuutusalasta, kun minun on pitänyt ottaa selvää esimerkiksi moottoripyörävakuutusten hinnoittelusta tai tarkistaa asioita venevakuutuksen vakuutusehdoista!

Harjoittelun kautta olen oppinut myös itsestäni uutta. Koska opintoni lähestyvät loppuaan, olen pohtinut paljon, mitä valmistumisen jälkeen haluaisin tehdä. Harjoittelu on selkeyttänyt omia suunnitelmiani ja tiedän nyt paremmin, millaisista tehtävistä myös tulevaisuudessa pitäisin.

Suomen Vahinkovakuutuksella erityisen kivaa on se, että tunnen itseni osaksi porukkaa. Työkaverit ottivat minut heti alusta asti hyvin mukaan – niin työprojekteihin kuin joogatunneillekin! Täällä on useita harjoittelijoita ja harjoittelijat otetaan hyvin vastaan. Harjoittelupaikan löytäminen ei ole itsestäänselvyys, joten on tosi kiva, kun Suomen Vahinkovakuutus tarjoaa aktiivisesti mahdollisuuksia työharjoittelulle.

Kolmen kuukauden lyhyeltä kuulostava harjoittelu voikin siis olla yllättävän antoisa matka markkinointiin, vakuutusalaan ja oman itseen.

Sanonta ”tekemällä oppii” pitää todellakin paikkansa! 🙂